Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az oldalról

2010.08.29
Ide írhatod véleményedet, ötletedet, frissítési lehetőségeket az oldallal kapcsolatban.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hmmm...

(Feliya, 2010.11.25 22:40)

Igazából nekem tetszik az oldal és szerintem a felsoroltak közül bármelyik lehetne. Mondjuk én szívesebben olvasnék bármiféle érdekességeket..meg a vicces menüpontot szerintem kicsit gyakrabban lehetne fejleszteni;)

Kenyeret és cirkuszt a népnek!

(Emil, 2010.11.25 12:44)

Emberek, mivel gőzöm sincs arról, hogy ki mit szeretne, jó volna, ha mindenki aki tud elmondaná, hogy mit szeretne látni az oldalon. Esetleg a vallásokat? Történelmi háttereket? Novellákat olvasnátok szívesen? Írjak a fajokról, vagy a kasztokról? Itt volna az ideje, hogy eldöntsétek, és én viharos tempóban neki is állok rendben?

E-mail

(ADMIN (Hege), 2010.09.29 08:48)

Ha teljes mértékben kész van akkor a hitvilág küld az e-mail címemre: zrionn@gmail.com. Mert általában 5 percnél nem nagyon tudok gép előtt ülni úgyhogy nem igen msn-ezek.

Vallások

(Calestrix, 2010.09.28 08:35)

Már Doinikánal elküldtem, de ide is természetesen föl fog kerülni a vallások bővített része. Innen is üzenem Dominak, hogy érdemes lesz ide is felnézni, hiszen nem teljes az a vallás, amit elküldtem.

Hege, már csak reád várok, hogy elfogadd a vallásokat msn-en. Ha csak E-mail-ben tudod fogadni, akkor is szólj légyszíves!

Re: Hiány

(Calestrix, 2010.09.26 21:26)

No, az iménti üzenetemet visszaszívom. Eléggé pezsgő lett itt fent az élet.

Hiány

(Calestrix, 2010.09.22 22:36)

Nem is tudom Hege. Tök jó az oldal meg minden, de csak mi ketten látogatjuk, a többiek rohadtul idegesítő lustasága pedig már az őrületbe kerget. Nem hiszem el, hogy nem képesek nyomon követni, hogy mi is van itt. Hanyagolják az oldalt, ami miatt én is úgy érzem, hogy teljesen fölösleges fejlesztgetni.

Érdeklődés

(Calestrix, 2010.09.21 21:06)

Csak egy röpke kérdés: senkit sem érdekel a ,,Képzelj el egy lényt, ami"?

Renben várom!

(ADMIN (Hege), 2010.09.21 12:59)

Küld el őket az e-mail címemre és fel is teszem:zrionn@gmail.com

Portrék

(Calestrix, 2010.09.19 13:46)

Hege, nem sokára lesznek új képek Druida, és Filó portréi helyett. Összegyűjtöm őket, aztán átküldöm mindet.

Hege válasza egy gyrossal a kezében!

(ADMIN (Hege), 2010.09.10 14:27)

Kérdésedre válaszolva teljes egészében mennek föl az oldalra a dolgok. Nincs butítás. Amilyen formátumban, amilyen betűtípusban írtad úgy fog felkerülni. Akkor lesz pedig olvasható ha már feltettem és publikussá teszem.

HM... nem unatkozhattál ha az összes istenhez megvan a 2-3 oldal.

Hm ezt a hírt Semiráról szomorúan hallom. Illet a karakterem egyéniségéhez. De gondolom még jobb lett ha átírtad.

Utóirat... ez a Gyros ku*a jó!

Helyesírás

(Celastrix, 2010.09.07 22:15)

A helyesírási hibáért pedig elnézést kérek, azt már nem sikerült kijavítanom.

Enigma istenei

(Celastrix, 2010.09.07 22:14)

Hege, készülgetnek az istenek, egyelőre ezen belül is az Ősvallásként ismert fáma :D. A lényeg, hogy ha készen lesz, rögvest dobd föl az oldalra, ugyanis nem ártana tisztába tennetek ezeket a dolgokat. Amit ezzel kapcsolatban akartam megkérdezni, hogy milyen formában fog felkerülni az oldalra; rögtön olvasható, vagy tömörített? Csak a kényelem miatt érdeklődöm.

Egyébként már csak Amarana, és Argass(Hemstra) van vissza. Az átnevezés azért történt, mert szerintem jobb az Argass név. Na, a lényeg, hogy az átlagban 2 oldalas leírásokból minden világossá válik majd számotokra Enigma hitvilágával kapcsolatban. Vannak történetek amik 3 oldalasra sikerültek, vannak egy oldalas szösszenet is (Sankyra).

Külön Hegének jegyezném meg, hogy Semira eléggé más képet fest most, mint ez előtt, így ne lepődj meg! Ez nem azt jelenti, hogy rossz lesz neked, hanem elég gyökeres változtatásokat.

Portré

(Emil, 2010.09.04 12:02)

Hege, gondolom te szerkeszted az oldalt. Nos, annyi volna a kérésem, hogy Szu-nak valami más képet keressetek, mert mindegyik rohadt jó, de az övé nagyon nem illik a játékhoz, ráadásul nem is így néz ki a figura.

Novella

(Emil, 2010.09.04 11:28)

Vannak dolgok, amikbe nem kötöttem bele, de te mégis megvédted.
Elsőként, igazad van a zsoldosokat illetően, valóban nem Birodalmi sereget írtál. Természetes az is, hogy a feltörekvő nemesek már-már isteneknek állítják be ősapáikat. Ez lehet legenda, de igaz történet is, akárhogyan is legyen, jogosan érveltél emellett. Nem fogom megkérdeni Sasit, mert minek, ha egyszer jómagam is tisztában vagyok azzal a résszel. Az egész félreértés a Birodalmi/Zsoldos dologból ered.
A második pedig, hogy én az Ardosius ,,Tízparancsolatba" nem kötöttem bele, sőt nagyon tetszett, csak tudd is betartani. Ami viszont megint olyan dolog, az előtörténetben azt említetted, hogy van egy ezreded a rendházadban. Nem emlékszem, hogy vajon a novellában is benne van-e, de szóban ezt mondtad, és azért ez igen nagy egyensúly probléma lenne, ha tényleg várna rád ezer katona. Ne haragudj, No Offens, de szerintem ezt a részét hanyagoljuk, bár még megbeszélhetjük.
A kiképzésedbe sem kötöttem bele, ha már itt tartunk. Egyáltalán nem történt semmi a kiképzésed alatt amire fel kellett volna kapnom a fejemet. A feleség rendben van, de ő akár még felsőbb körök béli is lehetne, azon ne múljék, hisz csak mellékszereplő.
A fogalmazásoddal semmi problémám, nem arra írtam az ,,elszállt" fogalmat. A legelső feljegyzésre, az Ardosiusok megalakulására írtam mindezt, ugyanis nekem picit sántított ez a Nagymester és sokezer paplovagos sztori.
Egyelőre ennyi, aztán még majd lehet, hogy lesz bajom a többi bekezdéssel is. Viszont azért remélem látod, hogy nekem sem a megírással, vagy hatalmas dolgokkal van bajom, csak ilyen apróságok, amikben bakit ejtettél.
Nos, amíg el nem olvasod, addig is mély tiszteletem!

AZ előtörténetem

(ADMIN (Hege), 2010.09.04 11:00)

Nos úgy érzem vannak dolgok amiket félre értettél és van ami jogos. A nagymester problematikája igaz ki írom a novellából. De lásuk csak a többit. Azonban úgy látom némi fogalmak keverése történt. Szabadcsapatok-zsoldosok
Az a haderő amely politikai felektől mentes fizetségért vonul hadba. Nem birodalmi sereg nem is renegát. Direkt választatom zsoldosokat hogy ne kavarjon bele enigmába. A zsoldosokról nem kerülnek feljegyzések történelmi dokumentumok. Két ok miatt, nem egy sereg nem vívnak önként háborúkat vagy foglalnak el országot csupán felbérelik egy két nagyobb sereg mellé vagy testőrségnek, kettő a legfontosabb és eböl következik minden: egy zsoldos csapat létszáma egy légiót tesz ki.Egy két század maximum egy ezred. Zsoldoscsapatokból országokon belül is kb. 20-30 van akkor egy egész világban mennyi lehet. Következő a nemesi családok mindig héroszokra félistenekre legendákra vagy nagy csatákra vezetik vissza történetüket, családfájukat. Jelzem egy zsoldosokból született nemesi ház rohadtul nem nagy és híres ház. Ja megjegyzem és a novella 4/5-ében szó sincs a karakteremről. De nézzük tovább. A harc. Nemesi házak közti politikai harc napszámba ment a középkorban is. Fejedelmek. Egy zsoldos csapat általában nem hosszú életű hiszen minden egyes bérmunkával egy ellenséget is szerez a csatából. Csupán a hitelességet követve voltak nemesek és azok a fejedelmek akik ellen eddig felbérelték őket az ellenfeleik.Erröl tesék megkérdezi Sashalmi tanárurat. Csata: reális és nem történelmi nem befolyásolja enigma történelmét.
Haladjunk tovább. Ardosius törvények. Egy nemesi ház magának alkotott törvényei újfent nem befolyásolják enigmát. Gebrielek: nem magasztosak csupán egy rendelet a család istenének tiszteletére. Minden második gyermek neve legyen Gebriel és legyen paplovag. Úgy emlékszem semmi magasztos harcot vagy dicső tettet nem írtam le a Gebrielekröl.Maga az elő történetem pusztán érdekes történet a kiképzésem a házasságom és útnak indulásom. Úgyhiszem karakterem semmilyen ember feletti erővel nem ruháztam fel. Kiképzése idején sem tett semmi lehetetlen semmi ember feletitt, és később felnőttként pedig azthiszem egy hatodik szintű paladin képes elbánni két banditával. Még csak feleségem sem a felsőbb körökből származik.
Végül pedig hogy elszálltnak nevezed a fogalmazásomat személyes támadásnak veszem. Igen az előtörténetem novella ezért megköveteli a novellisztikus (3-adikas magyar tankönyv 43-oldal) elemeket. Nem fogom lebutítani az előtörténetem. Persze hogy így fogok: Dicső hadak vonultak aznap csatába szent uruk szavára. S megvadult démonokként harcoltak aznap... Mint hogy: A csapat elment háborúba. Harcoltak. Nyertek, és haza jöttek.
Nem fogok bizonyos irodalmi kereteket elhagyni, ami megköveteli a magasztos és epikus formát.

De mivel a te világod, rendben. Mond meg mit változtassak és megteszem.

Előtörténet

(Emil, 2010.09.04 01:09)

Hűűű Hege, nagyon elszálltál azzal az előtörténet írással. Kicsit sok olyan dolgot tettél bele, amiket nem beszéltünk meg, de nem baj.
Pl.: 1. Nem volt olyan Birodalmi zászlóallj, ami egy kor majdnem legnagyobbjának számíthatott volna.
2. Semira nagymestere nem foglalkozik ilyen kis pitiáner eretnekekkel mint az az említett valaki. Ő magasztosabb háborúkban vesz csak részt, mint akármelyik másik nagymester, mert ha meghal egy véletlen baleset miatt, akkor az azért igen nagy veszteség.
3. Tudom jó volna, ha ismert lenne a karaktered a rangosabb körökben is, de sajna ez nem így működik. A nemesi levél jó cucc, mert hamarabb fölkerülhettsz a Birodalmi Felső 10-be, vagy akárhol könnyebben bejutsz a bálokra stb...mint azt ugye tudjuk a jelenlegi kalandból.

No Offens tényleg, de az előtörténet írása nem arról szól, hogy a fellegekig emeled a karidat. Viszont amit el lehetne játszani, hogy az Ardosius házról ezek nagyrésze csak terjengő legendasorozat, amiket már 100x átköltöttek az emberek. Persze volt ami igaz belőle, és volt ami nem. A múlt mindent megszépít, így valószínű, hogy ezért magasztalják annyira az ,,Angyalokat".

Ha történeteket akartok írni, mint mondottam volt, nyugodtan tegyétek, de minden adatot, nevet helyszínt, időpontot egyesztessetek velem, mert így nincs értelme külön világot alkotnom, hogy mindenki a magáét kicsit feljebb akarja benne rakni.

Egyébként az előtörténetek tetszenek, mert mindegyikben vannak olyan kiskapuk, amiket ki lehet használni az elkövetkezendőkben. Ha egyszer-egyszer majd úgy adódik, akkor szembejöhet valaki veletek, aki kicsit többet tud rólatok, mint azt ti elsőre elképzelnétek.

Mély tisztelet!

Novellák

(Emil, 2010.09.03 21:41)

Tök jó az oldal. Nagyon köszönöm mindenkinek, viszont Hegéhez lenne pár szavam. Ugyebár a novellákhoz Enigma novellái kerülnek mjad. Ha akarsz írni, nyugodtan írj, akkor az alapokat átbeszéljük, onnan rád vagyon bízva, de az a Dartonos novella nem fűződik nagyon a világomhoz, így szeretném, hogyha nem kerülne több ilyen föl. No Offens, csak ugye ez az oldal Enigmának lett kialakítva, a tiéd meg inkább Vamprie the Masqurade.